Sivut

lauantai 15. syyskuuta 2012

Neulehaalari


Asiakas toi keväällä kassillisen Pirkkalankakeriä näytille ja kyseli neuloisinko minä lasten haalarin hänen tuomistaan jämälangoista. Toiveena raitaa, muuten sain vapaat kädet suunnitteluun.  No neuloinhan minä, vaikka aikataulu venähtikin luvatusta... Mutta valmistui kuitenkin ennen lumentuloa :)
 Haalari on siis neulottu koneella. Suunnitteluakin tarvittiin (varsinkin värien asetteluun) ja lankakeriä asettelin vieri viereen jotta pystyin mallaamaan ja katsomaan mitä väriä sijoitella mihinkin kohtaan. Huomioon täytyi ottaa vielä langan/värin määrä. Onneksi lanka on tuttua, eli mallitilkkuja ei tarvinnut neuloa. Etukäteissuunnittelu on tärkeää, varsinkin koneella neuloessa. Kelkan suihkiessa ei enää paljon malta saman aikaisesti suunnitella
 Miehustaan laitoin pääväriksi keltaisen. Ylipäätäänkin kerännöttösistä valitsin kaikkein raikkaimmat värit ja pastellisävyt jätin vähemmälle. Lopuksi sitten oli muutama langanpää pääteltävänä saumojen ompelun jälkeen sekä vetoketjun ompelu.
Vähän haasteellinen kuvattava tämä haalari oli.  Tämä matkasi tyytyväisen asiakkaan mukaan jo parisen viikkoa sitten.
Haalari pojalle n.92 cm reilu
menekki n. 330 g, neulottu koneella


Tässä viimeisessä kuvassa on menossa tuubihuivin neulominen, lankana SMC Favorito, pehmeä ja kutittamaton (41% puuvilla, 34% akryyli, 25% polyamidi) vaihtoehto herkkähipiäiselle. Ohje löytyy Kauneimmat käsityöt tämän syksyn asustenumerosta. Sopii alkusyksyyn ja röyhelöitä karttaville ;)

Kyllä täällä villaakin neulotaan, mutta näitä eivillaisia tarttuuu vaihteluksi puikoille. Yhden tosipaksun tuubihuivin Bravo Big colorista neuloin puotiin viime viikolla. Tytär on jo katsellut "sillä" silmällä molempia tuubeja, mutta saapi vielä odotella näitä huiveja puodista :) ja varsinkin tätä keskeneräistä...

-Anne-

PS. Mukavaa kun olette löytäneet tämän nykyisen blogini ja olen saanut lukijoita tuohon listallekin! Tervetuloa! :D  

2 kommenttia:

Huopatossunen kirjoitti...

Pirteän värinen haalari :) Kiva kun pojille on välillä muutakin kuin tummansininstä ja likaisen ruskeaa, jotka tuntuvat olevan kauppojen ainoat "poikavärit".

MysteryKnitter kirjoitti...

Ai että, miten pirteät värit! Sopisi minusta paremmin pojalle kuin tytölle. Mutta upea siltikin.