Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Viikonlopun virkkuut

Nyt olen painanut menemään villaisella viikonlopun ajan!

Kuopuksen 17v -juhlien järjestelyjen lomassa innostuin virkkaamaan villalangalla, joka kyllä on ominta materiaalia ja tuttuakin tutumpaa, nimittäin Pirtin kehräämön langat. Kohta lähes 30 vuoden kokemuksella, enkä ole pois vaihtamassa, vaikka täällä näitä "syrjähyppyjä" väliin vilahteleekin. ;)Ensin aloitin paksulla lampaanmustalla karstalangalla virkkaamaan Juhannusruusun ohjeen mukaisesti, tässä yksi 100 g:n vyyhti virkattuna.


 Sitten jatkoin ohuempaan, 90 tex x 30 kampalankaan, jolla virkkailin afrikkalaisia kukkia. Tässä toteutui yksi haave, siis noiden kukkien virkkaaminen. Saas nähdä mitä näistä tulee, on miulla kyllä suunnitelmaa, mutta katsotaan mitä tuleman pitää... Valmiiksi sain 7 kukkasta, joiden pitäisi riittää idean toteuttamiseen.Eilen illalla aloitin vieraiden lähdettyä tällaisen pyörylän, lankana 140 tex x 2 karstalankaa meleerattuna. Näitä ja paljon muitakin Pirtin kehräämön lankoja löytyy myös puodistani Kesolantiellä. Osan olen lisännyt myös verkkokauppaani. Tervetuloa! :)

Näillä mennään, paitsi ensin kylläkin asetun ompelukoneen/saumurin ääreen!

Maanantaiterkuin,
Anne

5 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Sinäpä olet ehtinyt virkkailemaan montaa eri laatua. Nuo Africankukat on kaikkein nätimpiä.

Hepsi kirjoitti...

Kivoja virkkauksia!
Juu, viikonloppuna nähdään! =)

Susu kirjoitti...

Villamatto onkin tosi kiva idea! Pitäiskö minunkin? Kun tuo koukku nyt jo alkaa pysymään kädessä mut trikoot ei kiinnosta yhtään! Vaikka kolmesäikeisetä karstasta ja sit huovuttais. Sais paksua eikä tarttis tärvellä peukkuparkaa liian tiukalla virkkauksella. Ajatus jää muhimaan. Kiitti!

Villanne kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!

Susu: huovuttaa minäkin ajattelin... :) Kyllä tämä on mieluisampaa materiaalia. Lämmin matto vaikka mökille. Villamatto ja villasukat :)

Käyttämäni lanka on paksua 320 tex x 3 karstalankaa, jota ei enää valmisteta, mutta ohuempaa kaksin/kolminkerroin. 6 mm:n koukulla teen.

MysteryKnitter kirjoitti...

You can crochet. If you saw any of my projects, you would be horrified.