Sivut

perjantai 10. toukokuuta 2013

Maanantai-perjantai

siis perjantaihan tämä on. Tässä eilisen päivän saumurointeja, osa niistä. Paitojakin on tulossa, ovat vielä osin leikkaamatta/ompelematta, mutta pipoja sain muutamat valmiiksi asti.

Normi ruttupipon kaveriksi ompelin tuubihuivin.Tähän uuteen versioon pohjustuksena kuva (yllä), jossa maaliskuun lopulla ompelemani tilattu kauluri pöllökankaasta kaksinkerroin taiteltuna. (Kuvassa kauluri jäi kiireessä vähan huonosti laitettua.) Sitten myöhemmin näin kivan kauluri-pipoversion yhdellä asiakkaan jälkikasvulla ja tykästyin ideaan. Tässä siitä ensimmäinen versio omaan kaulaan/päähän mitoitettuna. Miun uudet varapäät ovat vähän pieniä kooltaan ja hyvin lyhythiuksisiakin nykyään... :D, mutta yleensähän hiukset jäisivät kuvattavien päähineiden alle jokatapauksessa.

Kauluri-pipoa voikin käyttää monella tapaa: siis normisti kaulurina


tai kaksinkerroin pipona, jolloin sisäosa on kiepautettu kierteelle. 
 


Näin saa päälaen aukon piiloon kivasti. Näkyy tässä alakuvassa takaa kuvattuna paremmin. Sieltähän voi kyllä pitkät hiukset sujauttaa tuulettumaan ulkopuolelle.Pienemmäksi taiteltuna pipokaulurista saisi vaikka pannan. Mielikuvitus on vain rajana...

Tältä se sitten näyttää kaiken solmuamisen jälkeen... (tässä yläkuvan solmukuvassa pipon alla on  normi ruttupipo, joka otsalta vähän pilkistelee)

Mukavaa päivänjatkoa ja kiitokset viime kirjoitusten kommentoijille!!

-Anne-

3 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Tosi kiva idea! Pirtsakka värikin:-)

Eska kirjoitti...

Ihania popoja! Oon suunnitellut tekeväni näitä, mutta rohkeus ja ohjeet puuttuu =D

Villanne kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne :)