Sivut

keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Pitkä villatakki

Olen jo kauan haaveillut sellaisesta polviin asti ylettyvästä villatakista. Muutenkin on kiva tehdä välillä itsellekin jotain. Etupäässä neulonkin villasukkia, pipoja sekä lapasia ym. asusteita puodille. Ja jokusen isomman villaneuleen tilaustyönä. Näitä isoja teen tilauksesta vain muutaman, jos ajankohtaan suinkin saan sopimaan. Mitään kiireellistä tai monimutkaista työtä en ota vastaan.

Puodilta "jemmailin" mieluisia värejä ja ryhdyin viime perjantaina neulomaan. Tämän olen siis neulonut keväällä ostamallani paksulankakoneella. Konehan on käytetty Brother KH260/KR260 reikäkorttikone, jonka ostin luotettavalta konemyyjältä huollettuna.


Mallitilkun olin jo neulonut säärystimien muodossa. Miullahan on pari muutakin eri merkkistä paksulankakonetta käytössä. Nämä Brother-koneet ovat ennestään jo tuttuja, joten toimintaperiaatteetkin  ovat samanlaiset. Tein toki yhdet säärystimet tällä uudellakin niin sain niistä laskettua uudet tiheydet.


Vähän täytyi neulomisen edetessä miettiä lankojen riittävyyttä. Pari niksiä hyödynsin ja lopputulos on mielestäni tasapainoinen. Kastelin neulotut kappaleet ja ompelin käsin kasaan. Siinä vaiheessa vähän huoletti vielä että tuleekohan tästä "makkarankuori"... 

Nappilistat neuloin käsin. Tykkään tehdä nappilistan resorit poikittain ja näin tehtynä neulekoneella ei riitä silmukat yhtenäiseen listaan. Joten puikotkin heiluivat tässä projektissa.


Loppuviimein höyrytin vielä valmiin neuleen ja pelkoni poistui. Makkarankuori höyryttyi pois ja takista tuli ihan sopiva. Kuvaamisessa täytyi tällä kertaa käyttää kaukosäädintä koska assistentti ei ollut paikalla. 

Menekki 860 g
Lanka Katia Azteca (takakappale), Katia Azteca Milrayas (muut osat)
Koko XL
Helman pituus n. 100 cm
Valmis 7.10.2019

Mukavaa keskiviikkoa!

-anne-

Ei kommentteja: