Sivut

keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Lämpötilapeitto

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Muutamana vuonna olen törmännyt kivaan projektiin, jossa värit määritetään päivän lämpötilalukeman mukaan. Nyt uuden vuosikymmenen alkaessa tartuin sitten minäkin puikkoihin. Ja mikä parasta, tähän voin käyttää jämälankoja. Lähinnä sellaisia lankoja, joista en aio sukkia tai muitakaan neuloa, kun en tiedä koostumustakaan kaikista vyötteettömistä keristä. Polttokokeella tunnistin yhden valkoisen langan kyllä villalangaksi

Halusin nimenomaan neulotun peiton, leveys noin 140 cm ja pituus max 2 metriä. Ihan pelkän ainaoikean lisäksi neulon 18 silmukalla Feather and fan -kuviota ja väleissä sekä reunoissa ainaoikeaa 14 silmukalla. Tähän asti olen neulonut kaksi kerrosta per päivä eli yksi harjanne oikealle puolelle peittoa.

Olen tehnyt alustavan lämpötila-asteikon noin 3-4 asteen portaikolla. Nollan molemmin puolin olen jo tehnyt valinnat noin viiteen miinus- ja lämpöasteeseen asti, muuten tilanne vielä elää niin värien kuin asteikonkin tiimoilla.

Melko plussavoittoista on ollut sää alkuvuodesta eli siis harmaalla ja kahdella ruskean sävyllä onkin menty tähän asti. Harmaa vastaa pientä pakkasta ja ruskeat plussan puolella. Toivottavasti saadaan kunnon talvikin näille nurkille. Lunta on sadellut silloin tällöin, mutta se on jälleen lähes kokonaan sulanut pois. Nytkin sataa vettä taivaan täydeltä!

Lämpötilaa seuraan Forecan sivuilta lähimmältä mittausasemalta talviaamuina (tammi-maalis ja loka-joulu) klo 8 ja kesäkautena (huhti-syys) ehkä klo 13 aikaan.


Harmaalla (ohut kaksisäikeinen kaksinkertaisena) aloitin ja loin 302 s virkkuukoukun avulla suoraan pitkälle pyöröpuikolle. Virkkausaloituksessa ei tarvitse miettiä "hännän" pituutta silmukoita luodessa. Tätä systeemiä käytän aina kun tarvitsee luoda suuri määrä silmukoita. Aloituksessa käytin 4,5 mm koukkua ja puikkoa, jotta reuna ei kiristäisi. Varsinaisen työn neulon 4 mm pitsiaddeilla, pituus 120 cm.


5.1.2020 tilanne
Harmaa lanka kaksinkertaisena saattaa loppua lyhyeen, joten päätin vaihtaa toisen harmaan langan Jakobsdalin Angorina Lyx -lankaan. Valkoinen pörröisyys kuvastaakin kivasti pikku pakkasen kuuraa.


8.1.2020 tilanne
Samoilla väreillä mennään, eikä näytä ennusteen mukaan paljon muuttuvan. Niin paksu pilvipeite oli aamulla 9.30 aikaan, että oli pakko ottaa salamalla kuva!

Näin usein tuskin jatkossa laitan tänne tilannetietoja, alkuinnostus laantuu varmasti. Kuukauden lopussa saattaisi olla sopiva ajanjakso laittaa kuvaa ja juttua.

Mukavaa vuodenalkua!

-anne-

Ei kommentteja: