Sivut

perjantai 28. helmikuuta 2020

Paksuja villasukkia

Hyvää Kalevalan päivää!


Taukoa onkin kertynyt parisen viikkoa, näköjään... No, kovin montaa työtä ei ole kertynyt valmiiksi asti, tekeillä on toki monenmoista. Ja itse asiassa yritän yleensä esitellä useamman kappaleen aina samaan kategoriaan kuuluvia, joten siksipä täällä onkin ollut hiljaista. 

Olen myös iltaisin käynyt kävelylenkeillä töiden jälkeen, joten neulomisaikakin on hiukan vähentynyt.


Nyt sitten päivän aiheeseen. Olen joskus eli 21.8.2011 neulonut paksulankakoneella Novitan Isoveljestä nämä sukat ja niistä tuli tosi kivat, vähän kuin tossut/kotisukat.  
Tuo kirjava väri on jämä tästä piposta. Musta resori on neulottu käsin kaksinkertaisesta Nallesta ja tuo violetti ihan ehjästä Isoveli -kerästä neulottu. Koitan kaivella myöhemmin pöytäkoneelta kuvan niistä koska tällä läppärillä ei ole vanhoja tiedostoja. (Löydetty!) Olen nämä myös vanhassa (vuodatuksen) blogissakin esitellyt, vaikka kuva onkin julkaisusta tipahtanut. Varavillanne on kopsattu talteen silloin kun vuodatuksessa oli ongelmia.

Onneksi löysin vanhat muistiinpanoni, joiden mukaan neuloin nämä tämän vuoden ensimmäiset. Lankana jämät näistä neuleista vuoden 2007 tammikuulta. Neulekonekin on nyt eri, joten näistä tuli liian pienet miulle, kummityttö saanee nämä. Ajatuksena oli tehdä kotisukat itselle.


1. pari
valmiit 22.2.2020

Nämä seuraavat neuloin kolminkertaisesta Austermann Step -langan jämistä, joita miulla on kertynyt pari isoa kassillista. Välillä olen toki vajettanut niitä muutamaan puseroon ja ohuisiin sukkiin. 
Suurensin sukkaa vähän mutten tarpeeksi. Ajattelin siis hyödyntää taas näitä jämiä vähän poispäin ja neuloa useamman parin, jotta voin sitten työmaallakin hipsutella uusilla sukilla. Muuten kyllä lopputulos miellytti ja yllättikin. Luulin nimittäin tekeväni sellaiset rumasukat, mutta värithän toimivat tosi kivasti! Nämä vein puodille myyntiin.


2. pari
valmiit 22.2.2020

Kolmas kerta toden sanoo! Sain siis uudet kotisukat, joilla olenkin nyt muutaman päivän aikana hipsutellut kotona. Nytkin ne ovat jalassa. Tykkään kympillä! Samoja värejä siis käytin näihin kolmansiin sukkiin, mutta näyttävät niin ruskeilta valkealla taustalla kuvattuina...


3. pari
valmiit 24.2.2020

Välillä on taas luntakin maassa tänä outona talvena... Täytyy myös todeta, että onpa aika mennyt nopeasti, koska voin kaivella näitä vanhoja juttuja blogin alkuvuodelta esiin.

Kohta onkin aika viedä auto huoltoon, joten tässäpä täytyykin lopetella.

Perjantaiterkuin,
-anne-



Ei kommentteja: