Sivut

sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Erikoiset ajat sekä yksi virkattu matto

Vähän hitaanlaisesti olen maaliskuussa saanut mitään valmista aikaiseksi. Olen edelleenkin tehnyt käsitöitä päivittäin ja iltaisin heitellyt kävelylenkkejä.

Tämä viikko on kyllä kulunut tosi erilaisesti ja syynä on tietenkin koronavirus. Puoti on ollut tiistaista  17.3.2020 alkaen suljettuna. Maanantai-iltapäivällä tulleiden rajoitusten myötä päätin sulkea kivijalkapuodin ovet. Asikkaistani suuri osa kuuluu tähän +70v -ikäryhmään ja jo maanantaina oli ollut tosi hiljaista. Kyllä pistää miettimään tulevaisuuttakin, kiinteät kulut juoksevat kaiken aikaa...


Maanantaina heti puodin oven sulkemisen jälkeen puhelimeni tipahti aivan rähmälleen hiekoitussepelin  (eipä oltu niitäkään vielä siistitty pois!) päälle. Näyttö tietysti säpäleinä! Todella hankalaa käyttää puhelinta jonka kosketusnäyttö ei ota vastaan minkään sortin sohimista. 

Nopeasti vain oli lähdettävä kaupoille uuden ostoon, kaikki riskit tietysti huomioiden käsihygieniasta lähtien. Uusi puhelin on eri merkkinen kuin entinen. Osa vanhoista tiedoista vain jäivät rikkinäiseen puhelimeen. Omat kuvat olivat kyllä tallennettuina muistikortille ja nehän siirtyivat uuteen kännyyn vaivattomasti. Vanhat whatsupp- ja normi-viestit kuvineen jäivätkin sitten siirtymättä, koska olivat vain vanhan puhelimen muistissa. Eikä niitä tietenkään pystynyt enää kopioimaan muistikortille. 

Yhteystiedot onneksi siirtyivät, varmaan kaikki, google-tililtä. Tapahtunut kyllä harmitti! Koronavirus ja puhelimen rikkoutuminen... Meni maanantaina lankakauppiaalta kyllä kaikki pasmat sekaisin. Sillä hetkellä tuntui etteivät vyyhdit enää selkene helposti... No, kaikkeen tottuu ja alkaa uusi puhelinkin jo tulla tutuksi 😅

Tässä yksi tilaustyönä virkattu matto, joka valmistui pari päivää sitten.


Kude Lankava Lilli Mix, väri 3 pikitie
koko 101 cm,
menekki 2680 g
koukku 9 mm
valmis 20.3.2020

Toinenkin on tekeillä, se valmistunee lähiaikoina.

Maanantai alkaa huomenna ja olen miettinyt tuota aukioloa, pitäisinkö maanantaina oven auki vai en. Taidan kallistua tuohon jälkimmäiseen ja pysytellä kotona...

Vähän ankeat fiilikset väkisin rynnii päälle vaikka ulkona onkin kauniin aurinkoista ja pakkastakin on ollut muutamana yönä viime aikoja reilummin. Lämpötilapeittoon olenkin voinut neuloa pakkasen väreillä.

Yritetään pysyä terveinä!

Terkuin, 
Anne

1 kommentti:

Hepsi kirjoitti...

Oijoi, se todella aina suututtaa, jos känny menee rikki ja vielä enemmän, jos tietoja katoaa. Minä pudotin kesällä pari viikkoa vanhan kännyn pesuhuoneen lattialle ja tietysti näyttö alaspäin. Onneksi silloin vain näyttö meni rikki, mutta harmitti sekin. Onneksi olet jo tottunut uuteen kännykkään.
Tsemppiä sinulle koronan ja puodin kanssa. Yritä pysyä terveenä! ♥