Sivut

sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Värileikkiä -huivi ja muitakin huiveja

Miuta on jälleen kiehtonut ajatus neuloa koneella huiveja, ihan yksinkertaisia, sileällä neuleella toteutettuja. Olenhan toki aiemminkin vuosien varrella neulonut huiveja koneella, jopa pitsisiäkin.


Nyt sitten tämä bambu-puuvillainen lanka inspiroi tekemään värikkään kokeilun. Toki pienen testin tein  aluksi, jonka sitten purin heti pois. Osaa näistä kirkkaista väreistä löytyi hyllystä vain muutamat kutakin, joten yksivärisenä kaikilla näillä väreillä en olisi voinutkaan huivia toteuttaa. Lanka on kyllä tuttua, tiskiliinoja olen koneella neulonut sekä virkannut ainakin yhden ponchon. Langan valmistus on myös lopetettu.

Alareunaan neuloin käsin ainaoikeaa 6 krs, viimeistelin I-cord -reunuksella.


Lanka teetee Bamboo & co, 58% bambuviskoosia, 42% puuvillaa, 140m/50g
värit 31 punainen, 27 vihreä, 32 violetti ja 25 oranssi
neulottu koneella, Brother KH970/KR850
menekki noin 230 g
Kiva lanka koneneulontaan

Tämä lähes ympyrän muotoinen huivi asettuu harteillekin kauniisti. Lanka on laskeutuvaa ja pehmeää. Tarkoitus on kyllä neuloa myös yksivärisenä, nimittäin muutamia värejä löytyy vielä riittävästi.


Etsinkin heti tähän loppuun muutamat, vuonna 2017 neulomani huivit. Näitähän en täällä olekaan esitellyt, kyseisenä vuotena olen kirjoitellut vain viisi julkaisua.

Väri 64

Käyttämäni lanka on näissä kaikissa Gründl Hot Socks Spectra, koostumus 75% villa 25% polyamidi. Kaikki huivit ovat hiukan erilaisia malliltaan. Toisiin olen virkannut/neulonut käsin reunuksen.


Väri 60


Väri 63



Värit 62 (ylempi) ja 65 (alempi)

Mukavaa maaliskuun sunnuntaita!
-anne-




Ei kommentteja: