Sivut

perjantai 13. marraskuuta 2020

Ruutupeitto vauvalle #1

Tässä toinen valmistunut vauvanpeitto, minkä lahjoitin samaan paikkaan kuin edellisenkin.Tämän peiton neuloin viimeistelyä vaille valmiiksi jo viime huhtikuussa. Ja koska minulla ei ollut silloin valmista ideaa reunojen viimeistelyyn se jäikin sitten odottamaan inspiraatiota.

Langat olen saanut lahjoituksena ja ne ovat koostumukseltaan varmaan akryylia ja villaa tässä järjestyksessä. Tosin tuo valkoinen saattaa kyllä olla ihan 100% villaakin.Tämän viikon maanantaina sitten nappasin työn koukulle, ilman valmista ideaa vieläkään. Kokeilin ensin 6 mm koukkua mutta se oli liian paksu eikä mennyt mukavasti neuloksen silmukoiden läpi. Päädyin 5 mm koukkuun. Päätin kokeilun edetessä virkata pari kerrosta ihan pelkillä kiinteillä silmukoilla. Vasta kiinteä silmukka-ketjusilmukka väliin miellytti eniten. Vähän tuo reuna liekottaa vielä höyrytyksen jälkeenkin, muttei liikaa joten annoin olla. Seuraavaan (jonka aloitin eilen illalla)  pitää parannella reunuksen tiheyttä. (Ehkäpä 4,5 mm koukku toimisi paremmin...)Peiton koko 58 x 74 cm

Lankojen menekki 280 g

Neuloin Brother KH-260/KR-260 paksulankakoneella, itse asiassa vain ylätasoa KH-260 käytin.

Ohje tämän menetelmän tekoon löytyy Roberta Rose Kelleyn YouTube-sivustolta. Vähänhän tämä on sellaista räpeltämistä neulekoneella, mutta kuitenkin nopeampaa kuin käsin neulottuna. Saanpa noita lahjoitettuja lankoja tehtyä eteenpäin lahjoituksiin annettaviksi. Ja vaihtelua kaiken kaikkiaan. 

Eilen sitten tosiaankin aloitin uuden vauvan peiton tällä menetelmällä. Mukavaa neuloa välillä paksulankakoneellakin. Sellaista terapiahommaa itselle, nuo työneulomiset ovat kyllä vähän olleet tauolla. Tosin varaston neuleissa on ihan mukavasti kyllä valmiita vaihtoehtoja. 

Mukavaa Marraskuun 13. päivää, perjantaita!

-anne- 


Ei kommentteja: