Sivut

tiistai 12. tammikuuta 2021

Lämpötilapeitto 2020 #2 valmisVuosi on vaihtunut, aika perinteisesti sitä vietimme kahdestaan. Eipä oikeastaan korona tähän vaikuttanut. Peitto valmistui ajallaan, kuvatkin sain otettua uuden vuoden päivänä.Mallikuvio oli sama kuin ensimmäisessäkin peitossa. Yhden silmukan lisäsin jokaiseen mallikertaan pitsikuviossa, jotta siitä tuli symmetrinen. Oli jotenkin jäänyt pois ensimmäisessä. Siksi silmukoita on tässä vähän enemmän.


Tässä lähikuvassa näkyy joulukuun raidoitus. Harmaa, valkoinen ja lila (kylmintä, max 9,9°) pakkasasteita, beige  ja ruskea nollan yläpuolella.Mukavinta tässä on kyllä jämälankojen tuhoaminen: niiden etsiminen ja valitseminen, sellaista langoilla maalaamista.Peiton mitat noin 120 x 160 cm

Paino 1615 g

Puikot 4 mm

Silmukoita 311

Työn leveys on siis peiton pituus. Vaikka tässä oli enemmän silmukoita, niin mitat olivatkin pienempiä kuin ensimmäisessä peitossa. Langat taisivat olla hiukan ohuempia. Viimeistelin vain loputkin langanpäät pois, en höyryttänyt tätäkään peittoa. Suurimman osan päättelin toki työn edetessä. Olisi ollut aika tuskaisaa päättelyä, jos kaikki olisi pitänyt tehdä työn valmistuttua!Langat ovat koostumukseltaan monenmoisia, enimmääkseen villaa tai villa-akryyli/polyamidia. Pyrin käyttämään muita kuin sukkalankoja, niillä kun voi olla vielä muutakin käyttöä villasukkien merkeissä. Kotisukkiin kun kelpaa jämätkin. Suurin osa langoista on lahjoituksina tulleita, käytin kyllä myös omiakin jämiä, jotta sain värityksen pysymään mieluisana.Peiton neulomisen lähestyessä loppuaan mietin jo seuraavan aloittamista. Tätä kakkosta aloittaessani ajattelin tekeväni tämän vaikkapa itselle, mutta sitten sainkin idean antaa tämän kummitytölleni. Seuraavakin saaja on jo tiedossa ja väritoiveitakin olen saanut. Onneksi peittoprojekti jatkuu tänäkin vuonna. On niin mukavaksi tavaksi muodostunut aamukahvia juodessa ja aamuTV:tä seuratessa neuloa pari kerrosta peittoa!

PS. Tänäänhän onkin blogin vuosipäivä, vuonna 2007 12. tammikuuta löytyy ensimmäinen teksti...

Mukavaa tiistaita!

-anne-


Ei kommentteja: