Sivut

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Ommeltua

Heipä hei, kiitokset kommenteistanne edellisissä tekseteissäni. Maaliskuu jo menossa, kevättä kohti, vaikkei se siltä juuri tunnukaan. Kävin äsken pyöräillen puodilla ja viima oli kylmää. Auringon paisteesta kyllä nautin täysillä. :)

On tainnut pieni ompelukärpänen puraista minua pienen tauon jälkeen. Innostuin nimittäin ompelemaan pienen puseron. (oikeasti ajattelin että sehän käy sutjakasti, olenhan omat kolme lastamme vaatettanut itse tehdyillä vaatteilla, siis silloin ... öööö kun olivat pienempiä)

Totuus kuitenkin paljastui, kun ryhdyin ompelemaan tasosaumurilla koetilkkuja. Olin ensin tietysti vaihtanut uudet neulat. Eipä ollut kaikki langat enää käsissäni... Ensin kyllä vaikutti hyvältä, mutta sitten rupesi tulemaan hyppytikkiä... Monen yrittämän jälkeen ihmettelin että eipä kyllä tee enää mitään ommelta. Olinhan toki langoituksetkin tarkistanut. No sieltähän se syy kuitenkin löytyi, kun lanka oli karannut siepparista. Viimeiseltään sain kuin sainkin kelpo tikkiä aikaiseksi. Ja tulos näkyy kuvassa :) Ja sain kaikki langat "käsiini" jälleen!

Tytär kysäisi nähdessään paidan, että onkohan hänellä ollut joskus tuosta kankaasta pusero. Hyvin hän muisti. Silloin aikanaan merkitsin ompelutyöt muistiin kirjoihin ja kansiin. Enpä ollut vielä kuullut mistään blogeista kun ompelusten kirjanpidon aloitin v. 1989. No sieltä tarkistin, ja vuonna 2005 olin ommellut 170 cm koossa paidan. Vuonna 2006 oli vielä ompelumerkintöjä, mutta sen jälkeen tahti hiljeni.

Nykyisin on helppoa, sen kuin nappaset kuvan vaikka kännykällä. Ja tallessa on :)

Kangaspalasta sain kokoa 92 cm olevan paidan. Kuvassa resorit näyttävät olevan eriväriset, mutta oikeasti ovat samaa resoria. Kuvassa vasemmalla olevan hihan olisin leikannut kukkaisammasta kohdasta, jos trikoota olisi ollut reilumpi pala.

Aurinkoista maaliskuuta!

-Anne-    

3 kommenttia: